Volkswagen wil (als een van de laatsten) monovolumes herbekijken

Volkswagen monovolume toekomst

Volkswagen is nog een van de weinige constructeurs met een monovolumegamma. Dat wil het nu vanuit financieel oogpunt grondig herbekijken.

De SUV heeft de plek van de monovolume ingenomen. Het moet de laatste tien jaar zowat een van de opvallendste trends geweest zijn, maar in Wolfsburg zijn ze blijven vasthouden aan de minivan. Vandaag heeft VW nog steeds drie van dergelijke modellen in zijn gamma: de Golf Sportsvan, de Touran en de Sharan.

“Maar we moeten eens zien of we vandaag nog steeds drie van dergelijke monovolumes in ons aanbod nodig hebben”, vertelde financieel manager Arno Antlitz aan Automotive News Europe. De Touran was dit jaar het populairst, maar deed het in Europa 14 procent minder goed dan vorig jaar. De Golf Sportsvan wist dit jaar 26 procent minder klanten te overtuigen, de Sharan opmerkelijk genoeg 1,7 procent klanten meer. Al bracht VW in Europa tot en met november dit jaar maar 20.854 Sharans aan de man.

Leeuwendeel SUV’s

Een peulschil vergeleken met de verkoopcijfers van de T-Roc en Tiguan: die werden in Europa tot en met november dit jaar maar liefst 193.963 en 245.056 keer verkocht. Of monovolumes als de Golf Sportsvan, Touran en Sharan de investering nog waard zijn, is dus de vraag. Zeker omdat Volkswagen aan een kostenbesparende operatie bezig is, die ervoor moet zorgen dat de winstmarge tegen 2022 6 procent bedraagt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hendrik 17:48
afbeelding van Hendrik

In een monovolume of ludospace kan je met gemak 2-3 fietsen rechtop in kwijt + wat bagage , mits achterstoelen eruit.
In een SUV een paar koffertjes, maar dan ben je wel een hele man of vrouw en denk je wat bekijks te hebben :-) ...

John 15:54
afbeelding van John

Alleen jammer dat er van de koffer weinig overblijft als je 7 zitplaatsen wil.

JL 07:28
afbeelding van JL

Tiens, dacht dat het al was beslist dat er geen nieuwe Sportsvan meer kwam.
("Gek genoeg" ben ikzelf aan een Scenic ofzo aan het denken als opvolger van mijn huidige auto. Gewoon omwille van de plaats. Zonder met echte van rond te rijden.)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws