Dooft Kia Optima uit in Europa?

Kia Optima 2020 Europa

Kia mag in thuisland Zuid-Korea dan wel het doek hebben getrokken van de nieuwe generatie Optima. De kans is klein dat de fraaie sedan naar onze contreien komt. Waardoor de huidige generatie wel eens op zijn laatste Europese pootjes loopt.

Het hogere segment van sedans en stationwagens in Europa blijft een harde nooit om te kraken voor niet Europese merken. Hyundai poogde het met de i40, Toyota met de Camry en Kia al bijna even lang met de Optima. Stuk voor stuk auto's die weinig impact op de verkoopcijfers in onze contreien wisten te halen. Maar de nieuwe Optima, die heeft alles in zich om de klant naar de dealer te lokken.

Exit Europa

Eén probleem echter, want Emilio Herrera (CEO van Kia Europa) liet tegenover Zuid-Koreaanse media weten dat er op dit moment geen plannen zijn om de nieuwe Optima naar Europa te halen. Zonder twijfel door de magere verkoop in West-Europa... maar ook door de strengere CO2-regels die vanaf volgend jaar van start gaan.

Kia Optima 2020 Europa

De Optima teert namelijk op een 1.6-liter turbobenzine, een 2-liter atmosferische benzine en een 2.5-liter turbobenzine met bijna 300 pk. Motoren die weinig CO2-zoden aan de Europese verkoopdijk zullen brengen. Al zeker als Kia een gemiddeld verbruik van 95 g/km zal moeten optekenen vanaf volgend jaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
4g63 15:23
afbeelding van 4g63

Teken ze als een 5 deurs en k ben fan, rij 20 jaar sedan met vaste hoedenplank, waar wil k in volgende wagen absoluut vanaf: idd vaste hoedenplank. ;)

JL 20:23
afbeelding van JL

Gek, want de PHEV-versie van de Optima werd wel wat gesmaakt door mensen die een betaalbaar alternatief zochten voor de Duitse premium-merken. Een betere afwerking, een beter onderstel en het model zou wel eens een succes kunnen worden. Zeker nu Kia qua naamsbekendheid en kwaliteitsindruk grote stappen vooruit heeft gezet de afgelopen jaren.

Yannick 20:55
afbeelding van Yannick

zo'n fakke neus en dan zo'n mislukte kont erachter.... hoe is't mogelijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws