Ford plot kleinere Mustang Mach-E op onderstel Volkswagen

Ford Mustang Mach-E mini

Volgens Britse media heeft Ford plannen om de elektrische Mustang Mach-E gezelschap te geven in de vorm van een kleiner broertje. Die moet dan de fundamenten van de Volkswagen ID.3 lenen.

In de zomer van 2019 brachten Ford en Volkswagen naar buiten een alliantie aan te gaan. Wat de gevolgen daarvan zijn wordt steeds meer duidelijk. Zo zal Ford een nieuwe Ranger ontwikkelen die ook door het leven zal gaan als Volkswagen Amarok, VW zal dan weer de Caddy uitlenen aan Ford.

MEB MEB

Al stonden er ook elektroplannen op til. Zo zou Ford gebruik gaan maken van het MEB-platform dat Volkswagen gebruikt voor de ID.3. Dat platform kwam evenwel niet onder de laatste voorgestelde Mustang Mach-E te liggen. Nee, volgens Britse media krijgt een klein broertje van die Mach-E de eer. Als elektrische alternatief voor de Puma.

Een naam is er nog niet, specificaties zijn er al wel. Logisch, gezien die de tech van de Duitse ID.3 zal lenen. Denk aan accu's tot 77 kWh en maximaal 204 pk. Wanneer we Fords tweede elektroknaap te zien krijgen is momenteel nog niet duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:41
afbeelding van Adriaan

Dat maakt dat bastaardskind op zen minst toch al achterwiel aangedreven. Toch al iets positiefs...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws