Nissan plant dit jaar nog bescheiden SUV-offensief

Nissan Qashqai 2020

Dit jaar nog wil Nissan twee van zijn SUV’s vervangen. De Qashqai en X-Trail hebben er intussen zeven dienstjaren opzitten. Hun opvolging is gepland voor 2020, een elektrische SUV voor 2021.

Na een bewogen jaar kan Nissan nieuwe generaties van zijn geldschieters goed gebruiken. De Juke kreeg eindelijk al zijn opvolger, de Qashqai en X-Trail zijn dit jaar aan de beurt. Vooral van de Qashqai mag Nissan veel verwachten, omdat die in Europa nog steeds het populairste model blijft. Toch heeft hij met een debuut in 2013 al wat leeftijd, en er komt steeds meer en jongere concurrentie bij.

EPower

De derde generatie Qashqai wordt waarschijnlijk dit najaar onthuld, wellicht op het salon van Frankfurt. Stilistisch slaat Nissans populairste SUV de weg in van de Juke en van de IMQ-conceptcar die de Japanners vorig jaar in Genève lieten zien. De nieuwe generatie zou op een evolutie van het huidige platform staan, maar onder de motorkap zouden de diesels verdwijnen. In plaats daarvan komt de ePower-aandrijving uit de Japanse Note, met benzinemotor als range extender. Ook milde hybrides en plug-inhybrides zouden hun intrede maken, met dank aan alliantiepartner Mitsubishi.

Maar eerst zou het de beurt zijn aan de nieuwe X-Trail, die in de zomer wellicht het huidige model komt aflossen. Dat staat eveneens al sinds 2013 in de catalogus. De X-Trail speelt bij ons een meer bescheiden rol dan de Qashqai, maar is wel populairder in andere delen van de wereld. Volledig elektrische versies van de Qashqai en X-Trail zouden er niet komen. Die rol zou worden gespeeld door een derde model, dat gebaseerd is op de Ariya-conceptcar en dat in 2021 op de markt moet komen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws