Toch een Opel Ampera-e kopen? Dan moet je naar Nederland

-

De Opel Ampera-e was een doodgeboren wonderkind bij Opel. Hij had dé elektrische revelatie kunnen worden maar toen besloot GM Opel van de hand te doen, en mocht de elektrische technologie niet mee.

Daarom was de Ampera-e eigenlijk al afgevoerd nog voor hij gelanceerd werd. Sindsdien leidt de wagen een knipperlicht-leven. Want officieel is hij niet beschikbaar maar eind 2019 werden 50 Opel Ampera-e's geleverd aan Belgisch tech-bedrijf Cronos Groep in Kontich. Ook op het autosalon van Brussel stond plots een Ampera-e op de stand, terwijl dat vorig jaar niet het geval was. Ga je echter op de website kijken, dan vind je er niks over terug. Ook niet in het bestofte hoekje met stockmodellen, zelfs niet tussen de fleet-aanbiedingen.

bij de noorderburen

In Nederland zijn ze iets opener, daar vind je de Ampera-e gewoon op de frontpage, met een fikse korting. In Nederland kan je zo'n Ampera-e namelijk al kopen voor 34.149 euro, en deze week gooien ze er nog een laadpas van 500 euro bovenop. Die kan van pas komen, als je de stijgende prijzen aan de laadpaal ziet.

We hebben het nooit zelf mogen ervaren, maar volgens Opel kan de Ampera-e 423 WLTP-kilometers ver raken op één acculading. Wil je zo'n toekomstige klassieker? Dan ga je best eens kijken bij de Nederlandse dealer, want daar gooien ze ze nog buiten. Of misschien als je het eens heel lief vraagt aan je eigen Opel-dealer, dan vindt hij er misschien toch nog eentje voor je. Maar in de meeste gevallen zal hij je doorverwijzen naar de Corsa-e.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 09:06
afbeelding van andre123

je moet al een oen zijn,of iemand met teveel geld om zoiets aan te kopen.
wat met de service nadien?een belgische dealer gaat u graag zien komen met uw omgebouwde chevrolet.
of neem je telkens een dag verlof voor een garagebezoek in nl?
en ja ik weet dat een ev weinig onderhoud nodig heeft,maar zelfs bij tesla loopt wel eens iets fout.

Nick 17:10
afbeelding van Nick

Ik vond het al raar dat deze op het autosalon stond. Wat is hier ineens de reden van?
Overigens werk ik bij Distrigo en kreeg hier onlangs te maken met een garage die een achterruit nodig had voor de Ampera E: Vergeet het, niet te krijgen, zelfs niet aftermarket.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws