Overweegt Porsche instapmodel onder 718 Boxster en Cayman?

Porsche 914 opvolger

Porsche zou de basis aan het leggen zijn voor een nieuw instapmodel, dat onder de 718 Boxster en Cayman in het gamma moet komen. Naar eigen zeggen zou het een opvolger worden van de 914 en 924, al ligt er ook een andere piste op tafel.

Het is Porsche-hoofddesigner Michael Mauer die hint naar een spirituele opvolger van de Porsche 914 en 924, die destijds samen met Volkswagen werden ontwikkeld. Toen hij in een gesprek over de 914 werd gevraagd naar de toekomst van dergelijke basismodellen, vertelde hij dat Porsche intern die gesprekken al een tijdje voert.

Porsche 914 opvolger

“De meningen over hoe zo’n auto er moet uitzien, lopen uiteen”, aldus Mauer. “Een puristische, mechanische auto zonder elektronica vind ik aantrekkelijk”. Geen basismodel op vlak van prijs, bedoelt Mauer dan, maar wel een gestripte versie met een pure rijbeleving. “Anderzijds zou zo’n basismodel een auto kunnen zijn voor mensen die nu met een Audi TT RS of Golf R rijden, en dat vindt de salesafdeling natuurlijk interessant.”

Op het einde van de dag tellen natuurlijk de cijfers, maar als het aan de Porsche-designer ligt, wordt het een puristisch “back to our roots”-model. Daar acht Michael Mauer de tijd nu rijp voor.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 15:46
afbeelding van Waxweazel

Met welke auto's zou deze kleinste dan moeten concurreren ?
Voor een Lotus zal de Porsche nog te zwaar zijn vrees ik. Concurrentie voor de hot hatches die rond de 250 pk zitten ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws