Nee, er komt geen Cupra Ibiza meer, maar wel...

Cupra Ibiza Arona

Toen Seat zijn dochtermerk Cupra twee jaar geleden boven de doopvont hield, had het bij wijze van stijlstudie niet alleen een Ateca uitgewerkt, maar ook een Ibiza. Nu blijkt dat het voor die laatste bij een stijlstudie blijft.

Een concurrent voor de Ford Fiesta ST of Volkswagen Polo GTI, het zou de concurrentiestrijd tussen de hot hatches in het B-segment nog eens kunnen doen opflakkeren. Als je weet wat Cupra met een Leon kan, dan zou een Cupra Ibiza het in eigen stal de Polo GTI wel eens flink moeilijk kunnen maken.

Maar... die Cupra Ibiza zal er niet komen. Waarom de Spanjaarden die dan destijds hadden uitgewerkt? “Om een idee te krijgen van hoe toekomstige modellen eruit kunnen zien”, aldus Cupra-ingenieur Axel Andorff aan Top Gear. “Verder spendeer ik geen seconde van mijn dag aan een Cupra Ibiza”.

Klare taal dus, al licht Andorff wel een tipje van de sluier op over een ander project waar hij aan werkt. Met een Cupra Ateca en binnenkort een Cupra Formentor, zit de kans er dan in dat er ook een Cupra Arona komt? “Misschien spendeer ik daar wel een seconde aan. Of meer zelfs”, aldus Andorff. Met een Ford Puma ST en een eventuele N-versie van de Hyndai Kona kan het op dat vlak dus wel eens interessant worden.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws