Lotus broedt op nieuwe Esprit met hybride V6

Lotus Esprit 2021

Volgens het Britse Autocar plant Lotus een nieuwe sportwagen met middenmotor die in de voetsporen treedt van de legendarische Esprit. Die zou een hybride V6 krijgen met meer dan 500 pk.

De nieuwe Lotus zou het eerste nieuwe model zijn dat op grotere schaal wordt geproduceerd sinds de Evora twaalf jaar geleden debuteerde. Of dat nieuwe model effectief ook ‘Esprit’ zal heten is nog niet duidelijk, wel staat vast dat het nog het aluminium platform van de Evora gaat gebruiken. Daarna is het tijd voor een nieuw platform en een nieuw gamma, aldus Lotus.

De Evora vervangen gaat het nieuwe model ook niet doen. Net als de Esprit destijds zoekt de nieuwe Lotus het iets hogerop, en moet hij qua prestaties kunnen concurreren met Ferrari. Het prijskaartje moet er ook mee kunnen concurreren: reken op vijf nullen. Visueel gaat hij wellicht niet de Esprit-richting achterna, maar eerder de Evija-richting.

Onder de motorkap verwacht Autocar een V6 van Toyota-makelij, net als in de Evora. Hybride hulp stuwt het vermogen wellicht richting 500 pk. De Esprit-opvolger wordt tegen 2021 op de markt verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws