Moet Bentley Mulsanne plaats ruimen voor opper-SUV?

Bentley Mulsanne opvolger

Brits luxemerk Bentley zal haar luxesedan Mulsanne binnenkort op pensioen sturen. Rechtstreekse opvolging heeft Bentley nog niet voorzien, al denkt het luidop aan een alternatief voor de klanten: een uber-SUV. Yikes.

Het vlaggenschip van Bentley, de Muslanne, is binnenkort niet meer. Waardoor de statige sedan een bepaalde leegte achterlaat voor klanten die per sé dé strafste Bentley in hun vloot willen hebben. Opvolging zou onderweg zijn... maar niet in de vorm die we in gedachten hadden.

Rolls achterna

In een gesprek met Car and Driver liet Bentley-CEO Adrian Hallmark alvast weten dat het succes van de Bentayga niet te onderschatten is. De SUV was goed voor zowat de helft van de jaarverkoop van Bentley in 2019. Waardoor het merk uit Crewe ook het SUV-virus te pakken lijkt te hebben.

Bentley Mulsanne opvolger

De CEO steekt namelijk niet onder stoelen of banken dat het gerust een SUV boven de Bentayga ziet zitten. Eentje die het rechtstreeks op kan nemen tegen de Rolls-Royce Cullinan, die ander luxe-SUV die de rijken der aarde en masse richting de Rolls-dealer krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws