Nissan vervangt stokoude 370Z binnenkort door 400Z

Nissan 370Z opvolger

Wie het vergeten was: ja, je kunt nog steeds een Nissan 370Z kopen. Maar niet meer voor lang: volgens Autocar wordt die binnen het jaar eindelijk afgelost door een opvolger, die 400Z zou heten.

Sinds 2009 staat hij al in de catalogus, de 370Z. Nissans achterwielaangedreven tweezitter is dus intussen hoogbejaard, terwijl er al jaren over zijn opvolger wordt geroddeld. Volgens Autocar is het nu eindelijk zover, en zit alles zelfs in een stroomversnelling: de opvolger van de 370Z wordt binnen het jaar voorgesteld, zo weten de Britten.

De opvolger zou een V6 met twee turbo’s in het vooronder krijgen, die Nissan vermoedelijk zal lenen van luxedochter Infiniti. Daar produceert hij om en bij de 400 pk, en dat zou in de nieuwe coupé niet anders zijn. Vermoedelijk krijgt de opvolger dan ook de naam 400Z.

Visueel zou de Nissan 400Z enkele retro-elementen krijgen, met invloeden van de 240Z in de voorkant en van de 300ZX in de achterkant. Of de auto met de steeds strengere uitstootnormen naar Europa komt, is nog niet zeker – de Verenigde Staten zijn immers de grootste afnemers van de 370Z – maar door de productie voor onze markt te beperken zou Nissan daar wel een mouw aan kunnen passen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws