Sneu: 911 Carrera keert niet meer terug naar atmosferische flat-six

Porsche 911 Carrera turbo atmosferisch toekomst

Wie hoopte dat de terugkeer van de atmosferische zescilinder in de 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0 goed nieuws betekende voor de 911, is eraan voor de moeite. Porsche bevestigt dat de Carrera-modellen van de 992-generatie en de generaties erna altijd een turbo zullen krijgen.

Toen Porsche met de introductie van de 718 Cayman en 718 Boxster de atmosferische zescilinder links liet liggen en een viercilinder turbo introduceerte, zorgde dat bij Porsche-fans voor heel wat ophef. Zodanig zelfs dat ze in Stuttgart deels op hun stappen zijn teruggekeerd: de GTS-modellen van de 718 Cayman en Boxster krijgen sinds kort weer een atmosferische zescilinder, een iets minder krachtige variant van de flat six uit de 718 Cayman GT4 en 718 Boxster Spyder.

Wie daardoor hoopte dat ook de 911 Carrera-modellen op termijn zouden terugkeren naar een atmosferische zescilinder in plaats van de aangeblazen flat-six, mag die hoop finaal opbergen. Tijdens de voorstelling van de nieuwe 911 Targa bevestigde Frank-Steffen Walliser, verantwoordelijk voor de 911 bij Porsche, dat die terugkeer uitgesloten is. De GT-modellen (GT3 en GT3 RS) zullen zolang mogelijk atmosferisch blijven.

"Geen atmo meer in de Carrera"

“Atmosferische motoren zullen niet meer opduiken in de Carrera-modellen, het spijt me”, zei Walliser aan EVO. “De ontwikkelingskosten zijn te hoog, en afzonderlijke motoren produceren voor verschillende markten zoals Europa, China en de VS is niet haalbaar. De Carrera zal ook in de toekomst altijd een turboblok hebben.”

Porsche 911 Carrera manueel versnellingsbak toekomst

Goed nieuws is er gelukkig wel nog voor de manuele versnellingsbak in de Porsche 911. Zolang de vraag naar een manuele bak er is en zolang het nog kan, zal Zuffenhausen die blijven aanbieden. “Het is belangrijk voor de beleving”, aldus Walliser. “We hebben een keer of zeven aan de raad van bestuur moeten uitleggen waarom we een manuele bak nodig hadden.” Ze zijn daar de slechtsten zo nog niet, die jongens van Porsche.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws