Alfa Romeo broedt op elektrische SUV op Franse basis

Alfa Romeo elektrische SUV

In 2022 wil Alfa Romeo een nieuwe SUV op de markt brengen. Die moet onder de Tonale verschijnen – waar we ook nog op zitten te wachten – en het eerste FCA-product worden op een Frans platform. Door de fusie met PSA uiteraard.

Alfa Romeo heeft dringend SUV’s nodig om zijn verkoopcijfers weer op te krikken. Met de Tonale, die al in conceptvorm werd voorgesteld en tegen 2021 op de markt wordt verwacht, en een kleinere SUV hopen de Italianen weer de goede kant op te gaan.

De Tonale komt er als plug-inhybride, met een aandrijflijn die hij met Jeep deelt, de kleinere SUV krijgt een volledig elektrische variant. Twee aandrijflijnen waar Alfa Romeo dringend nood aan heeft, maar dankzij nieuwe partner PSA komt die technologie binnen handbereik.

De Fransen hebben immers het eCMP-platform, waar de Peugeot e-208, e-2008, Opel Corsa-e en DS 3 Crossback E-Tense al op rondrijden. Een variant van dat platform zou volgens Autocar richting Italië gaan. De nieuwe Alfa-SUV wordt wellicht krachtiger dan de Peugeot e-2008, die zowat hetzelfde formaat heeft. Die heeft een elektromotor van 136 pk en een batterij van 50 kWh, en een rijbereik van 320 kilometer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 10:44
afbeelding van Yannick

Elektrische auto Franse Basis Italiaanse badge... lijkt op een poging meest onbetrouwbare combo

Jos D. 13:06
afbeelding van Jos D.

Dat klinkt als een echte autokenner.
En ze roesten al in de folder ook waarschijnlijk ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws