Volgende Peugeot 3008 krijgt wellicht snuifje coupé

Peugeot 3008 2022

De volgende generatie van de Peugeot 3008 gaat wellicht wat van zijn praktische aspecten inleveren. Zijn gezinsroeping moet wellicht baan ruimen voor sportievere looks, met een lagere daklijn die naar een coupé moet hinten. Dat schrijft het Britse Auto Express.

Hoewel de Peugeot 3008 een gezinsroeping heeft en op jonge gezinnen mikt, blijkt net die doelgroep de Franse SUV niet te kopen. Dat zegt Peugeot-hoofddesigner Gilles Vidal aan Auto Express. De meeste klanten blijken kinderloze koppels te zijn, of gezinnen van wie de kinderen het nest al verlaten hebben.

Dat geeft Peugeot meer ruimte om de volgende generatie van de 3008 wat meer te distantiëren van de grotere 5008. Die laatste zou zijn koers aanhouden, terwijl de 3008 wat meer de sportieve toer op mag. Of Peugeot resoluut voor een SUV-coupé gaat is nog niet duidelijk – al bewezen de Fransen met de 508 niet vies te zijn van gewaagde designkeuzes – maar een lagere daklijn en compactere koffer lijken alvast zeker te zijn.

De volgende generatie van de Peugeot 3008, die niet voor 2022 op de markt zal komen, krijgt wellicht een geëvolueerde versie van het EMP2-platform van de PSA-groep. Daardoor kan de 3008 niet alleen klassieke verbrandingsmotoren aanbieden, maar ook milde hybrides en volledig elektrische versies. Dat laatste zou het samen met het Belgische Punch Powertrains ontwikkelen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws