Is een BMW M3 Touring eindelijk onderweg?

bmw m3 touring E46

Update: BMW toont eerste foto BMW dolt al enkele generaties met een performance-stationwagon. De M5 werd ooit in kleine oplage gebouwd als break en ook voor de M3 waren er plannen voor een Touring. Maar deze keer zou het er wel eens écht kunnen van komen.

Met name de E34 werd als break in een oplage van 834 stuks gebouwd. Nadien was het wachten op de E60 M5, waarvan er sinds 2005 een dikke 1.000 stuks geproduceerd werden. Voor de 3 Reeks lag het anders. Er werd wel een prototype van de E46 M3 Touring gebouwd, maar het kwam nooit tot productie.

m-derivaten

Bij de lancering van de recentste 3 Reeks kreeg de Touring recht op dezelfde M340i (387 pk) en M340d (340 pk) als de berline. Niet helemaal M, maar toch M genoeg om performant genoemd te worden. Op de M3 Berline is het nog wachten tot september, en bepaalde bronnen vertellen nu ook dat een M3 Touring wel eens door de productiemuur kan breken.

Verwacht niet veel verschillen met de andere M3- en M4-varianten, die hun motorisaties afgeleid zien worden van de 3.0 zescilinders uit de X3 M. Die produceert in zijn basisversie 480 pk en 598 Nm, al zijn er ook Competition-versies van. Klanten van de M3 krijgen ook keuze tussen achter- of vierwielaandrijving. Of de M3 Touring ook zoveel verschillende varianten zal krijgen, wist de bron niet te vertellen.

Met de komst van een M3 Touring zou BMW eindelijk de degens kunnen kruisen met de Audi RS 4 Avant en de Mercedes-AMG C63 break.

Het is geen gerucht meer, de eerste foto is los:

BMW M3 touring 2020 achterkant
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws