Gaat Renault 1 op 3 modellen schrappen?

Renault zal op 14 januari een plan voor de toekomst voorstellen. De details daarover zijn nog niet doorgegeven maar de eerste geruchten klinken alvast niet rooskleurig voor verschillende modellen in het gamma.

Renault zou namelijk het gamma onder de loep genomen hebben. Daarbij zouden ze vooral de 'slow sellers' eruit willen. Dan kijken we vooral naar de Talisman, die vorig jaar maar 16.405 keer verkocht werd in heel Europa. Ook de Espace zit in de hoek waar de klappen vallen en zelfs de eens zo succesvolle Scenic zou moeten vrezen voor het einde.

Maar niet alleen gaan ze automodellen buiten werken, ze gaan ook minder focussen op technologieën die niet direct inzetbaar zijn. Daarnaast zou ook de globale strategie worden aangepast, aangezien de huidige expansie niet het verhoopte resultaat gaf. Dat zou willen zeggen dat Renault voor pakweg China meer lokaal zou gaan samenwerken.

Wat niet ter sprake staat is de alliantie met Nissan en Mitsubishi. Volgens Automobilwoche zou CEO Luca de Meo daarover gezegd hebben dat dat "alledrie de merken naar de tweede klasse van de auto-industrie zal sturen". Ook zijn er een "aantal magische projecten" in de maak, volgens de Meo. Wat die precies zijn is nog niet duidelijk, al geeft de Megane eVision wel al wat weg.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 17:16
afbeelding van Waxweazel

Het zou jammer zijn dat de Talisman wordt geschrapt. De wagen is een mooie verschijning en imposanter dan een inferieure Audi of andere concurrent.
Elke keer ik deze auto zie draai ik mijn hoofd, in tegenstelling tot zogenaamde "premium" concurrenten.

this 09:58
afbeelding van this

"ze gaan ook minder focussen op technologieën die niet direct inzetbaar zijn", kan je daar wat uitleg over geven? Wat wordt daarmee bedoeld?

andre123 16:26
afbeelding van andre123

zeker fan van de talisman,en zo zijn er wel meer,
helaas zijn er teveel die hem niet kopen maar uiteindelijk de duitse eenheidsworst nalopen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws