BMW gaat snijden in modellenaanbod [vraag]

Het vet is wat van de soep in autoland. Want waar we voorheen elk klein nichesegment zagen opgevuld worden met alweer een nieuw model, zien we nu dat automerken de vinger op de knip beginnen houden. Zo ook bij BMW.

Kijk even op de website en je ziet dat er een coupé-versie is van een SUV, dat een coupé ook een vierdeursversie heeft en dat de kleine hatchbacks er ook als cabrio zijn. Eerder meldden we al dat BMW wat ging snoeien in het aanbod, al ging het toen vooral over de oudere dieselmotoren.

diverse crisissen

Nu volgt het nieuws dat BMW nog wat verder gaat nadenken over de verschillende modellen in het aanbod. Er is een globale financiële crisis naar aanleiding van de pandemie en de productie en levering van auto's is een tijdje stopgezet. Anderzijds s er ook de Brexit en zakt de interesse in luxewagens in groeimarkt China. Tenslotte zal een merk als BMW ook een hoop geld moeten investeren in EV-technologie als het bij wil blijven met de concurrentie.

Daarom vertelde BMW's CFO Nicolas Peter aan Reuters dat BMW de complexiteit van het aanbod onder de loep zal nemen. Niet alleen de modellen, ook de optiepolitiek en de bouw van de software worden herbekeken "met de focus op een eenvoudiger en efficiëntere manier om auto's te gaan bouwen".

De financiële man van BMW ziet wel een heropleving van de cijfers, nu de Brexit afgerond wordt en er na halfweg februari weer wat meer activiteit verwacht wordt. BMW zelf gaat het aandeel in de Chinese joint venture verhogen van 50 naar 75 procent.

[Vraag] Wij willen wel eens graag weten welk BMW-model jullie niet zouden missen in het aanbod, en welk er tegen elke prijs moet in blijven zitten?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
mmm 18:31
afbeelding van mmm

de voorwielers mogen weg

this 07:39
afbeelding van this

De X4 zou ik absoluut niet missen. En ook de 2 Active/Gran Tourer mag er zeker uit van mij.
Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar het verdwijnen van de 3GT vind ik wel heel jammer.
Geen break maar toch heel veel kofferruimte, in mijn ogen nog steeds mooi design en een beetje hogere zit dan de 3 serie.
Lijkt mij echt een ideale gezinswagen voor iemand die geen break of SUV wilt.

Christian 15:33
afbeelding van Christian

- I3: was misschien goed als conceptcar of testcase, maar daar bleef het dan ook bij.
- de 2-reeks tourer: nooit begrepen dat BMW als sportief en luxe merk ineens nog op die kar wou springen. Dat type wagen is net het tegenovergestelde waar BMW voor staat.
- 4 Gran coupé: Een coupé heeft 2 deuren, geen 4 ;-)
- 8 Gran coupé: idem als hierboven, hoewel deze estetisch verantwoord blijft

Peter De Clercq 22:06
afbeelding van Peter De Clercq

Alle modellen eruit die met een X beginnen en die er als een monovolume uitzien!
En dat ze bij de andere modellen de nieren terug een beetje in verhouding brengen met het gehele front ...

Raman Marleen 12:12
afbeelding van Raman Marleen

Ik vind dat de 218 met voorwielaandrijving moet blijven, ikzelf heb de Grand Tourer diesel die niet groot maar gerieflijk is en heeft de kwaliteit van een echte BMW die voor particulieren nog betaalbaar blijft, vergeet niet dat 75% van de verkoop van die dure BMW leasing of bedrijfswagens zijn, ik denk dat met iedereen rekening moet gehouden worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws