Renault Twingo verdwijnt na huidige generatie

Nu Renault loopt te schermen met een revival van de R5, mag de Twingo voor zijn leven vrezen. Want een hoop kleintjes in hetzelfde segment, dat komt niet goed in de verkoopcijfers.

Dat is ook wat Renault zelf zegt, want in een antwoord op een vraag van Carscoops meldt een woordvoerder van het merk met de ruit dat de Twingo zal vervangen worden. Het merk vertrekt dus niet uit het segment van de klein stadswagens, het gaat het gewoon op een andere manier proberen.

euro7

De statements over de strenger worden de spelregels van Luca de Meo in Le Monde refereren naar de Euro7-deadlines. De vernieuwde Twingo staat pas sinds 2019 in de catalogus als facelift van de derde generatie. Het model werd in 1992 gelanceerd als de kleinste monovolume van Renault en deed het vooral in de eerste generatie erg goed. Vandaag wordt hij nog aangeboden als Twingo Electric of met een sCe benzinemotor met 65 pk. Hij zal zijn carrière nog uit doen en nadien vervangen worden door een model dat louter elektrisch wordt aangedreven. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid het model worden dat eerder deze maand in de strategie-presentatie van Renault opdook. Het model zou een herneming zijn van de R5, voorzien van de hedendaagse technologie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws