Volgende Ford Ranger kan hybride-versie krijgen

In de race naar de nul-uitstoot van hun gamma zou de volgende Ranger pick-up wel eens een plug-in hybride versie kunnen krijgen.

Dat is alvast wat we afleiden uit een gesprek dat een persverantwoordelijke van Ford had met het Australische CarExpert. De Ranger is in Australië de tweede bestverkochte auto. Tegen 2026 wil Ford een neutrale uitstoot bereiken voor al haar personenwagens en daar hoort de Ford Ranger ook bij. Nuja, het hangt er van af, hoe je het ziet, want in ons land kan je hem ook onder de lichtebedrijfsvoertuigen klasseren. Die wil Ford tegen 2030 uitstootloos krijgen, dus het is een kwestie van tijd.

brede markt

De volgende Ford Ranger wordt daarbovenop nog eens in Zuid-Afrika gebouwd, samen met de opvolger van de Volkswagen Amarok. Dat maakt de afzetmarkt voor een plug-in hybride versie nog een stukje groter, aangezien het model wereldwijd verdeeld zal worden.

Over de aandrijving wordt in het interview niet gesproken, al zou het kunnen gaan om de nu al bekende 2.3 EcoBoost benzinemotor die tegenwoordig al in de Mustang zit, gecombineerd met een elektromotor. Die zou 270 kW produceren en, misschien belangrijker, 680 Nm... Zit er binnenkort dan ook een hybride Mustang aan te komen? Wie weet...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws