MINI wil gamma anders uitbreiden

mini_vision_urbanaut

MINI wordt binnen het komende decennium volledig elektrisch en dat heeft impact op het aanbod. Eerder las je al dat het laatst benzinemodel in 2025 zal gelanceerd worden, nu zijn er ook plannen om het gamma verder om te vormen.

Zo zou er tegen 2025 een supercompact car komen, een wagen van zowat 3,5 meter lang die onder de huidige MINI Hatch een plaats in het gamma kan vinden. Als naam circuleert daarvoor 'Minor', al is die benaming nog verre van zeker. Minor is de naam die Morris Motors destijds gebruikte voor de voorloper van de originele MINI. De Countryman moet tegen dan ook een grotere broer krijgen om concurrenten in hogere segmenten te gaan bevechten.

opnieuw MPV?

Nieuw is echter dat MINI over een ruime, elektrische MPV praat. De monovolumemarkt lijkt op de terugweg en MINI zouden we nu niet direct durven koppelen aan een grote gezinswagen. Is het omdat het oorspronkelijke publiek intussen aan kinderen, kleinkinderen zelfs, begonnen is en zo'n MPV wel interessant kan klinken voor gezinsuitstapjes? Voor deze conceptuele wagen is nog geen naam bekend, al zou 'Traveller' hier geschikt kunnen zijn. De MINI Traveller was de inspiratie voor de vorm van de huidige Clubman. Die Clubman was destijds namelijk de naam voor de restyling van de MINI, je weet wel, die met dat vlakke en kleurloze Ford-ogende front.

Ook de styling van het MINI-gamma gaat op de schop, volgens Oliver Heilmer, designbaas van MINI. Ze zouden alvast gebruik maken van een nieuw FAAR-platform dat voor alle voorwielaangedreven modellen zal gebruikt worden. Daarbij horend komt een nieuwe look die de originaliteit van de originele Mini opnieuw moet oproepen. Die speelsheid en originaliteit is in de afgelopen 20 jaar verdwenen. Die terughalen doen ze volgens Heilmer door het inkorten van de overhang vooraan, waarbij de kreukelzone door middel van innovatieve schuimen zou kunnen worden beperkt in ruimte maar toch even efficiënt blijft.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws