Renault wil topsnelheid op 180 km/u begrenzen

Krasse uitspraak bij Renault-topman Luca de Meo. De grote baas van Renault en Dacia ziet het als een logische stap om de topsnelheid van hun voertuigen op 180 km/u te beperken.

Niet dat de recentste Dacia afgestopt moet worden, het zal wel een tijdje duren vooraleer die aan de 180 km/u komt. Wel ziet de Italiaanse topman van Renault het niet meer als nuttig om de snelheid van de Franse en Roemeense wagens boven de 180 km/u te laten uitkomen. Hij verwijst daarbij naar de ongevalsstatistieken die tonen dat overdreven sneheid verantwoordelijk is voor één-derde van alle ongevallen met auto's.

Daarbij denkt hij nog verder en spreekt hij op de Safety Coach die Renault binnenkort zal lanceren. In dat systeem werken adaptive cruise control, verkeersbordherkenning en navigatiesysteem samen voor de aanpassing van de snelheid van het voertuig. Zo zou de snelheid automatisch kunnen verlaagd worden bij het naderen van een bocht. Het systeem zou ook punten uitdelen aan veilige chauffeurs, die dan weer voordeel bij de verzekering zouden kunnen opleveren.

Renault is niet het eerste merk dat de snelheid systematisch verlaagt. Volvo deed het eerder al als pionier van veiligheid op de weg.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 14:26
afbeelding van FLP

Dus RenaultSport gaat in essentie gewoon verdwijnen in plaats van van naam te veranderen (naar Alpine)? Of gaan toekomstige RS modellen niet meer onder de Renault naam verkocht worden, maar onder Alpine naam? Beetje zoals Abarth en Fiat dan. Maar dat klopt dan weer niet met de aankondiging dat Alpine een 100% elektrisch merk wordt. Wie kan er nog volgen? :-p

Waxweazel 14:45
afbeelding van Waxweazel

Volgens mij een beetje vooruitlopen op een Europese wetgeving die de topsnelheden zal beginnen aan banden te leggen. Volvo doet het al met al hun nieuwe wagens op 180km/u te begrenzen en er zullen nog merken volgen denk ik.
Wat betreft EV zal dit niet persé een slechte zet zijn. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller de batterijen leeg zullen zijn.

Adriaan 17:31
afbeelding van Adriaan

Zo'n systeem met punten, en dat je dan voordeel krijgt op je verzekering, ik krijg er koude rillingen van... Wat met tweedehands verkoop? Moet je dan verplicht naar de garage om het te resetten? Of kan je het toch zelf doen, of moet je u dan "sixth sence" gewijs u eerst aanmelden met uw identiteitsbewijs voor je met de auto mag rijden, zodat je niet de verkeerde persoon punten geeft. Ik zou dan toch eerder voor een constante volging van een verzekerigshelicopter pleiten, dan kunnen ze ook visueel altijd zien wat je doet, waar je bent, wie rond u is!

Mathieu 18:02
afbeelding van Mathieu

De volgende stap zal zijn om op deze manier boetes uit te schrijven. Aah ja, als uw verzekering in uw privé mag neuzen, zijnde ik heb 100km/u gereden waar ik 90 mocht, dan mag de politie dat toch ook?
Het zal niet lang meer duren of we gaan niets meer zelf moeten/mogen beslissen.

JRE 17:18
afbeelding van JRE

Eindelijk gedaan met al die Sandero Stepways die me voorbijstaken aan 200 km/u.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws