Volkswagen Group ontvangt monsterbod voor Lamborghini

Bij Volkswagen zijn ze vanmorgen opgestaan met dollartekens in de ogen. Een Zwitsers bedrijf heeft haar zinnen gezet op supercarmerk Lamborghini en bracht pas een bod uit. Update

Dat bod was geen "5.000 euro, vandaag nog ophalen, chef". Het was een bod van naar verluidt 7,5 miljard euro. Dat weet het Britse Autocar. Het bod zou komen van het Zwitserse Quantum Group AG en zou volgens dat bedrijf moeten volstaan voor de volledige overname van Lamborghini.

Update: Audi heeft intussen gereageerd door aan het Duitse Automobilwoche te melden dat Lamborghini niet te koop is.

korte koppeling

Het Zwitserse Quantum Group is een nieuwe naam, al zijn er banden met bekende mensen uit de autowereld. Zo is Rea Stark Rascjic er de sterke man en hij is samen met Anton Piëch de oprichter van Piëch Automotive. Piëch zegt je waarschijnlijk wel nog iets, het zijn de nazaten van Porsche-oprichter Ferdinand Porsche. Daarbovenop komt dat Quantum Group in haar bod wel aan een mogelijke samenwerking tussen Volkswagen en Lamborghini denkt, blijkt uit de documenten die Autocar kon inzien. In hoeverre de overname dus een vestzak-broekzak operatie zou worden is af te wachten. Eerder gaf de Volkswagen Group nog aan Lamborghini niet te willen verkopen. Ze legden toen nadien zelfs een heel plan tot elektrificatie voor de toekomst op tafel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws