"Fiat houdt Panda nog zeker tot 2026 in productie"

Fiat Panda

De Fiat Panda is al een tijdje op de markt in zijn huidige vorm. Dat blijft ook zo, zeggen een aantal Italiaanse metaalvakbonden na gesprekken met de Fiat-top.

De Fiat Panda is een naam als een klok. De benaming gaat al sinds 1980 mee en in zijn huidige vorm kent de Fiat Panda al een goeie tien jaar een publiek. Het blijft één van de bestsellers van het merk, met een schare kortetermijn leasewagens op vakantiebestemmingen en ook overal in Italië kom je ze tegen. Nu wordt stilaan duidelijk dat Fiat de Panda nog tot 2026 blijft produceren. Tegen dan zal het model 15 jaar oud zijn. In tussentijd werden wel een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de Panda, zoals de mild hybrid aandrijving.

opvolging verzekerd

Intussen toonde Fiat met de Centoventi een elektrische concept car die de opvolger van de Panda moet voorstellen. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Fiat wacht om de opvolger van de Panda pas in 2026 te presenteren, mede omdat het merk tussen 2025 en 2030 haar hele gamma wil elektrificeren.

Fiat Centoventi (2019)

Om die beslissing bij te zetten werden onlangs fikse investeringen voor de Pomigliano-fabriek voorgesteld, de fabriek waar binnenkort naast de Panda ook de Alfa Romeo Tonale van de band zal lopen. Met die investeringsbelofte laat het bestuur volgens de vakbonden zien dat het gelooft in de toekomst vand e fabriek. In Zuid-Italië zal dan weer een update doorgevoerd worden aan de Termoli-fabrieken, waar naar verluidt een faciliteit voor batterijproductie een plek zou vinden. Dat gaat om een samenwerking tussen Stellantis - het moederbedrijf van Fiat - Mercedes-Benz en Total Energies.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws