Gerucht: Land Rover gaat lichtgewicht sportwagen bouwen op basis Lotus Elise

Land Rover Elise April Fools Edition

Volgens geruchten uit het Land Rover-kamp overweegt het Britse merk om de rechten en blauwdrukken van de Lotus Elise over te kopen om zo zelf een lichtgewicht sportwagen in de markt te kunnen zetten. Die "Land Rover Elise" moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk fors doen dalen.

Het gerucht dook voor het eerst op via Britse blog Car55. Tijdens een lokale voorstelling van Land Rovers nieuw besturingssysteem met Amazon Alexa bleek één van de aanwezige medewerkers iets te loslippig. Jack Trout, head of trunk cupboard design en vehicle dynamics, wist namelijk te zeggen dat Land Rover overweegt om de rechten en blauwdrukken van de Lotus Elise over te kopen. Die basis zou gebruikt kunnen worden voor een lichtgewicht sportwagen met een lage CO2-uitstoot.

Omgekeerde beweging

Het idee valt blijkbaar niet zomaar uit de lucht. Of zoals Trout het vertelde aan Car55: "Lotus klopte een jaartje geleden bij ons aan om te vragen hoe ze best een elektrische SUV konden bouwen. Gezien wij decennialang ervaring hebben met potige SUV's hebben we Lotus dan ook wat geholpen bij de ontwikkeling van de Eletre. Initieel had Lotus namelijk het plan om een compacte elektrische crossover te maken met viriele prestaties. Al weten we uit ervaring dat klanten vooral grote SUV's willen. Tijdens de gesprekken liet Lotus ook vallen dat het platform van de Elise in de etalage staat. Waardoor het me plots te binnen schoot: Als Lotus een gigantische elektrische SUV gaat bouwen, waarom wij dan geen compacte sportwagen!"

Land Rover Elise April Fools Edition

Lichtgewicht sportwagens zijn geen geheel nieuwe territorium voor Land Rover. Het Britse merk verkoopt namelijk al langer de Range Rover Sport SVR én is een fervente fan van lichtgewicht materialen. Dankzij het veelvuldig gebruik van aluminium weegt de nieuwe generatie Range Rover amper 2.4 ton! Voor de Elise zou Land Rover volgens Trout het recept lichtjes aanpassen. Zo zou Land Rover meer luxe willen injecteren in het interieur en achterin plaats maken voor een 2-liter viercilinder turbobenzine vanuit de Jaguar F-Type. Samen met enkele dynamische tweaks hoopt Trout zo het gewicht van die Elise onder de 1.7 ton te houden. Waardoor het meteen de lichtste auto in het gamma zou worden. Hoewel geen concrete lanceringsdatum, wordt verwacht dat deze Land Rover Elise binnen exact 1 jaar op de Europese markt zal verschijnen. Of anders gezegd: 1 april 2023.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws