Porsche 911 wordt nog deze generatie hybride, maar misschien niet zoals je denkt

Porsche 911 hybride 2023

Puristen opgepast, want Porsche heeft zich nog eens uitgelaten over de toekomst van de 911. Die wordt nog steeds niet elektrisch, maar de Duitsers hebben wel concrete plannen voor een hybride aandrijflijn… Al zal die zijn elektrohulp niet alleen gebruiken om de uitstoot te drukken.

De Porsche 911 is zo’n icoon dat ze er in Stuttgart wel voorzichtig mee moéten omspringen. De gezamenlijke autowereld zou namelijk op zijn kop staan als ze zijn boxermotor plots zouden inwisselen voor een set batterijen, dus dat is Porsche dan ook niet meteen van plan. Dat wil echter niet zeggen dat ze de 911 helemaal niet gaan elektrificeren, want wie weet kunnen ze de verbrandingsmotor zo wel een extra duwtje in de rug geven…

Hybride-GT2 RS?

In een gesprek met het Amerikaanse Motortrend heeft Frank Moser, Porsches vicepresident voor de 911 en de 718, zich namelijk uitgelaten over de toekomst van die eerste. Daarbij herhaalde hij dat Porsche niet denkt aan een elektrische 911 — of in zijn woorden: “als de 911 al elektrisch zou worden, dan doet hij dat pas als allerlaatste in het gamma”. Een hybride komt er echter wel, maar dat wordt geen plug-inhybride. Wat het dan wel wordt, leer je misschien al vroeger dan je dacht. Zo mogen we de geëlektrificeerde 911 volgens Moser binnen zo’n twee jaar verwachten, “rond het midden van dit decennium”.

Porsche 911 GT2 RS 2023

Daarmee bevestigde de topman meteen ook dat de hybride 911 nog op basis van de huidige generatie zal bestaan, al is de timing wel opvallend. Zo is de kans klein dat Porsche nog twee jaar wacht om de 911 een echte facelift te geven aangezien die alweer meegaat sinds 2019. Dat betekent dat de hybride nà de facelift op de markt zal komen, wat doet vermoeden dat het niet gewoon gaat om wat mildhybridetechniek voor het bestaande gamma maar wel over een speciale, nieuwe versie. Dat wordt ook niet zomaar een versie als we Moser mogen geloven, want hij verklapt dat ze kijken naar “meer performance-georiënteerde oplossingen”… Dus, Porsche, vind je ook niet dat er nog een nieuwe GT2 RS ontbreekt in je huidige aanbod?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws