Officieel: De nieuwe Jaguar XK-R

Gisteren kregen we de Jaguar XF-R te zien via officiële foto's, vandaag krijgen we de vernieuwde XK-R te zien die we in Detroit tentoongesteld zullen zien worden. De XK-R die in 2010 voor de consument beschikbaar is krijgt de verwachte supercharged 5 liter V8 motor. Dat motorblok zet een vermogen van 510pk neer samen met een koppel van 625Nm. De topsnelheid werd beperkt op 250 km/u, maar met de smog dezer dagen, zal je daar lang niet aan toe komen. De voornaamste wijzigingen zijn de up to date brenging van de koplampen en achterlichten, beide kregen de LEDjes met zich mee. Ook de richtingsaanwijzers pinken vanaf nu met LEDjes.

 

Vooraan is de bumper afgewerkt met enkele details in chrome. De iets tegenvallende luchtinlaten van de vorige XK-R, vooraan aan beide kanten, zijn in dit nieuw model aangepakt. De nieuwe luchtinlaten staan prachtig in het chrome kadertje.

Mocht je deze nieuwe XK-R in convertible kopen, dan kan je dak zien verdwijnen binnen de achtien seconden. Het dak wordt verborgen achteraan in de koffer. Afsluiten doe ik met u te vertellen dat ze ook het in- en uitlaatsysteem wisten te verbeteren, zodat de mensen rondom extra kunnen genieten van het hemels gebrul.

via autoblog

 

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 08:39
afbeelding van Wim

mooi mooi, nog meer pk begot

Wim 08:40
afbeelding van Wim

ben benieuwd naar de motorkarakteristieken van deze 5 liter

Thomas A 14:39
afbeelding van Thomas A

Vind hem mooier als de huidige.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws