Officieel bevestigd: Lamborghini LP 550-2

Lamborghini Gallardo LP 550-2

Het was tot op vandaag nog even onduidelijk of Lamborghini daadwerkelijk de achterwielaangedreven variant van haar Gallardo op de markt zou brengen, maar nu is het dus officieel. Zijn naam ontleent hij van de bekendste testpiloot van Lamborghini, Valentino Balboni. Voluit krijgt dit nieuwe model de naam "LP 550-2 Valentino Balboni" mee.

Lamborghini Gallardo LP 550-2

Deze achterwielaangedreven Gallardo zal een licht aangepaste versie van de 5.2l grote V10 uit de LP 560-4 meekrijgen. Hoewel het op eerste zicht eenvoudig kan lijken om even de aandrijving van een wagen om te schakelen van 4x4 naar enkel achterwieltractie is dat in de praktijk helemaal niet het geval. Zo moeten alle elementen van de wagen worden aangepast om ervoor te zorgen dat de wagen nog steeds in evenwicht is. Dit verklaart bijvoorbeeld het andere design van de voorkant. Schakelen gebeurt standaard met een manuele versnellingsbak die moet helpen om de beoogde 30kg aan gewicht te besparen. Het volledig herwerkte stabiliteitscontrole systeem moet de veiligheid verhogen. Een sprintje naar de 100 km/h duurt 3.9 seconden en de topsnelheid bedraagt zo'n 320km/h.

Lamborghini Gallardo LP 550-2

Wat de uitrusting betreft krijgt deze LP550-2 een specifiek interieur en exterieur aangemeten. Zo krijgt hij bijvoorbeeld een striping die doet denken aan sportwagens uit de jaren '70. Verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, gaande van 'Bianco Monocerus' tot 'Verde Ithaca' is er wel voor ieder wat wils. De lichtmetalen velgen zijn eveneens specifiek voor de LP550-2. In het interieur krijgen de stoelen standaard een zwarte kleur mee met een striping in wit. De middenconsole is volledig afgewerkt in Polar wit leder om een krachtig contrast te stellen.

Lamborghini Gallardo LP 550-2

In totaal worden eer zo'n 250 exemplaren van deze 550-2 geproduceerd. Het prijskaartje vermeld een prijs van $ 219.800.

Lamborghini Gallardo LP 550-2

via motorauthority

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws