Officieel: Honda CR-Z en Fit hybrid komen in 2010

Honda maakte vandaag bekend dat het de CR-Z hybrid sport vanaf februari 2010 zal gaan verkopen. Er zal ook een 'fit hybrid' verschijnen einde datzelfde jaar. Daarmee zal Honda haar hybride gamma verder uitbreiden. Momenteel zijn de Insight en Civic hybride daarin vertegenwoordigd. Beide modellen zullen hetzelfde IMA (Integrated Motor Assist) krijgen als de Insight en Civic. De autofreaks onder ons zagen de CR-Z reeds in 2007, bij de lancering van het concept. Honda bevestigde dat het productiemodel weinig wijzigingen zal ondergaan ten aanzien van dat concept (zie foto's). Oktober dit jaar zou het productiemodel voorgesteld worden op de Tokyo Motor Show.

Momenteel wordt de wagen ontwikkeld in Europa. Het is dan ook Europa dat als dé markt wordt gezien. Over de 'Fit Hybrid' is weinig geweten. We weten wel dat de prijs zo'n 15.800 dollar zal bedragen.

Daarnaast heeft Honda ook bekend gemaakt dat het werkt aan een nieuw hybride systeem voor haar middelgrote en grote wagens. Wat, hoe en wanneer werd niet vermeld.

 

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 17:45
afbeelding van Anonieme gebruiker

Honda's kroonjuweel de Jazz-hybride wordt uiteraard voor het laatste gehouden, begrijpelijk, als je weet dat deze het verbruik gaat hebben , wat de meeste mensen verwachten van een hybride-systeem ! tussen 3.5 en 4.5 L/100km.!!
nog even geduld !....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws