Officieel: Opel Meriva

Pas in Genève stelt Opel de nieuwe Meriva voor op een grote autoshow, toch willen ze nu al aandacht trekken door beelden van de wagen te verspreiden voor het publiek.

 

Het belangrijkste nieuws bij de kleine MPV van Opel zijn de Flexdoors. De achterdeuren scharnieren in tegengestelde richting open, zoals bij een Rolls Royce Phantom of een Mazda RX-8. De hoek van 84° zorgt ervoor dat passagiers makkelijker kunnen instappen, of dat kinderzitjes makkelijker kunnen geïnstalleerd worden. Naast het Flexdoors-systeem is er ook het FlexSpace-interieur, waarbij je door een aantal eenvoudige handelingen de stoelen in verschillende posities kan brengen of neerklappen. Ze kunnen 240mm naar voor of naar achter en 65mm in de hoogte versteld worden. Een Flexrail-systeem omvat beweegbare opbergvakken op rails.

 

Turbomotoren vormen het nieuwe Opel; men biedt een gevarieerd gamma aan, beginnende bij 75pk, met een topmotor van 140pk uit de 1.4 Turbo, zowel diesel- als benzineliefhebbers komen hier aan hun trekken. De wagen wordt geproduceerd in de fabriek van Opel in Zaragoza, Spanje en zal tegen de zomer bij de dealers verschijnen.

 

Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 10:19
afbeelding van Wim

met deze 18" velgen zullen we hem ook nooit meer terug zien :)

N.Mahmood 10:50
afbeelding van N.Mahmood

Beste ,
Ik heb een Opel Meriva B uit 2012. De auto heeft geen autoradio scherm dus ik wil graag een Display aansluiting met camera. Graag zou ik willen weten wat de kosten zijn voor Display met camera inclusief aansluiting voor Opel meriva B 2012.hoor ik het graag van.
Gr,

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws