Officieel: McLaren MP4-12C 2010

Een serieuze boterham, de informatie rond McLaren die vandaag de wereld werd ingestuurd. We gaven je eerder al mee dat ze aan nog andere zaken werken. Maar een artikel over het officieel maken van de MP4-12C kan uiteraard ook niet uitblijven.

McLaren MP4-12C

Dit is de nieuwe supercar van McLaren en ze wijzen daarvoor even terug naar de Formule 1 overwinningen die ze behaalden in hun geschiedenis. Om met een percentage uit te pakken: ze wonnen 25% van al de te winnen races. En net zoals in de Formule 1 werd ook hier vooral op gewicht gewerkt. Uiteraard vertaalt dat zich in het gebruik van een pak carbon en een aluminium constructie.

McLaren MP4-12C

Onder de kap is het alles behalve licht. Een dikke twin turbo V8 met 600 paarden ter beschikking levert een koppel op van 600 Nm. Gekoppeld aan een dubbele koppeling kan dat alleen maar voor mooie sprintcijfers zorgen. Wat die juist zijn weten we nog niet.

McLaren MP4-12C

De MP4-12C brengt uiteraard ook enkele economische factoren met zich mee. Zo zullen er driehonderd extra jobs gecreëerd worden voor zowel dit als de aankomende modellen. Ze hebben de bedoeling zo'n 4.000 exemplaren te produceren op vijf jaar tijd. Echt heel exclusief wordt hij dus zeker niet. Waar hij allemaal te kopen is, weet McLaren zelf nog niet. Er hebben zo'n 500 dealers hun aanvraag ingediend met de reden waarom net zij de MP4-12C mogen verkopen. McLaren zal er slecht 35 toelaten verdeeld over 19 landen.

McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws