Officieel: facelift voor Audi TT

Ze noemen het een facelift, maar eigenlijk moet je goed zoeken naar de wijzigingen voor de nieuwe TT tegenover het huidige model. Een nieuwe voorbumper en grotere luchtinlaten zijn de opvallendste wijzigingen, naast de dagrijlichten die de TT vanaf nu sieren.

In de achterpartij werden nieuwe reflectoren in de achterlichten geplaatst. Vanwege de nieuwe bumper groeit de TT wel twee centimeter, tot 4,19m. 

Op motorisch vlak wijzigt niets, met uitzondering van de 2.0 TFSI. Die ziet zijn vermogen stijgen van 200 naar 211 pk, zoals bij de Golf GTI en haalt nu de 0-100 km/u in 6,1 seconden. De optionele S-tronic-bak doet daar nog een halve seconde af. Audi laat ook weten dat de 3.2 FSI zescilinder uit het gamma verdwijnt.

Vier nieuwe koetswerkkleuren zijn beschikbaar: Scuba Blue, Oolong Gray, Volcano Red en Dakota Gray. Ook het interieur krijgt drie nieuwe kleuren waaruit de koper kan kiezen; Nougat Brown, Titanium Gray en Garnet Red. Verder zien we dat daar wat aluminium accenten zijn toegevoegd.

Zoals eerder gemeld, wordt de vernieuwde TT gepresenteerd op het salon van Leipzig en zal hij wat later bij de dealers verschijnen. De nieuwe prijzen zullen, net als de aangebrachte wijzigingen, moeilijk te onderscheiden zijnvan de oude. De nieuwe prijzen zullen slechts een ietsie hoger liggen.

Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
Audi TT facelift 2010
 

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Karel 09:38
afbeelding van Karel

mooie wijzigingen, behalve dan die kerstverlichting

Pieter Aertgeerts 10:35
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Je moet inderdaad al goed zoeken naar de wijzigingen. De kerstverlichting zal het grootste kenmerk zijn om hem op straat te spotten. Ben er nog steeds geen fan van. De rondingen zijn niet m'n zin.

Jan 14:42
afbeelding van Jan

Technisch sterk die nieuwe 2.0TFSI. Ik dacht er binnen een jaartje een te kopen (coupé 1.8), maar vind de standaard tuning-look maar niks. Ik heb het toch goed begrepen dat de oude S-line look nu standaard is?
S Line past goed bij een sportieve look: verlaagd, 18 duim en sportieve kleur zoals rood, wit of fel blauw.

Ik wou hem in een iets discretere look met 17duim in zilver of grijs met de standaard-ophanging. Volgens mij gaat dat op niks trekken met S-line. Een nieuwe wordt het dus voor mij niet. Jammer dat Audi geen echte facelift doet en de cliënt de keuze laat tussen discreet en johnny-look. Ik denk dat ik het dan maar bij een occazie zal houden, of gewoon geen TT. Jammer, jammer!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws