Officieel: Peugeot 308 GTi

De Peugeot GTi-badge is dan toch niet volledig begraven. Peugeot lanceert de 308 GTi, voorzien van een 1.6 THP-motor, die we reeds in de RCZ zagen verschijnen. Deze motorisatie is in de GTi goed voor 200 pk en 275 Nm, gekoppeld aan een manuele zesbak. Toch wordt de GTi daarmee niet de opzichtige opvolger van pakweg de 205 GTi, aangezien hij het uiterlijk vrij ingetogen houdt.

We herkennen de bumper van de 308 CC, dakspoiler, dubbele verchroomde uitlaat en een diffusor achteraan. Wie niet zo veel tijd heeft om elke 308 te onderzoeken, kijkt maar naar de GTi-badges rondom. Het normverbruik wordt beperkt tot 6,9l / 100 km, terwijlde 0-100 in een goeie 7,7 seconden wordt bereikt. Elektronische rijhulpmiddelen kunnen worden uitgeschakeld om zo het rijplezier te verhogen. Dat rijplezier wordt bekomen door het onderstel met 10 mm te verlagen. Om binnenin een sfeer van sportiviteit te creëren, wordt de wagen voorzien van een afgeplat lederen stuur en aluminium accenten op stuur, pedalen en versnellingspook. Wie graag wat sportief geluid heeft, kan gebruik maken van de Sound System-technologie, waarbij een trillend membraan een versterkt geluid regelt via een akoestische buis. De Peugeot 308 GTi wordt deze zomer gelanceerd in thuisland Frankrijk, wat later verschijnt hij ook bij de Belgische dealers.

Officieel: Peugeot 308 GTi
Officieel: Peugeot 308 GTi
Officieel: Peugeot 308 GTi
Officieel: Peugeot 308 GTi
Officieel: Peugeot 308 GTi
Officieel: Peugeot 308 GTi
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 16:36
afbeelding van Wim

200 pk is meer dan genoeg

B4 18:01
afbeelding van B4

Lekker! Behalve het design van de 308.

SeMTeX 19:01
afbeelding van SeMTeX

Het interieur daarentegen ziet er wel nice/sportief uit

Pieter Ameye 19:04
afbeelding van Pieter Ameye

Dit is de Peugeot 308 GT. Laat die 'I' maar vallen. Ben er quasi zeker van. Niet alleen doordat Peugeot nog maar recentelijk beweerde geen GTI's meer te zullen bouwen. (En dit dus haastwerk moet zijn.) Maar ook doordat de auto er op geen enkele manier dynamisch of zelfs licht Spartaans uitziet.

Maar waarschijnlijk wel een snelle en relatief zuinige benzine GT.

Pieter Aertgeerts 19:05
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Is inderdaad een zwak aftreksel om een GTI badge te dragen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws