Officieel: De Lagonda SUV komt er

Dat Aston Martin haar submerk Lagonda wil herlanceren doet ondertussen al twee jaar de ronde, maar tot veel meer dan een lelijk concept en wat geruchten kwam het niet. Tot gisteren CEO Ulrich Bez bekend maakte dat er wel degelijk een Lagonda op de planning staat. En in tegenstelling tot verschillende geruchten wordt het geen sedan op basis van de Rapide, wel een vierwielaangedreven SUV op basis van de Mercedes-GL. (Inderdaad, wij verkiezen het gerucht ook.) Het is echter nog een vraagteken met wie Aston Martin in het bootje stapt voor de productie ervan, al lijkt de kans groot dat ze bij Mercedes aankloppen.

Aston Martin stelde een Lagonda Concept voor in maart 2009 en kreeg toen bakken kritiek over zich heen. Lelijk, afschuwelijk en nog vele andere synoniemen werden door de wereldpers in de mond genomen. En het heeft blijkbaar gevolg gekregen, want Ulrich Bez bevestigde dat het design volledig wijzigde in vergelijking met het concept.

Met Lagonda en de net gelanceerde Cygnet wil Aston Martin een nuttigere wagen afleveren. Een luxueuse SUV voor onze rotbanen en een kleine stadswagen voor CO2 en meer kans op parking.

Lagonda concept SUV
Lagonda concept SUV

Via Autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws