Officieel: Suzuki Swift Sport

Suzuki kan weer mee in het segment van de kleine hot hatches. Vandaag werd namelijk de officiële info vrijgegeven over de sportieve variant van de Suzuki Swift. Geen turbo's voor deze Swift Sport, een atmosferische 1.6 doet het werk. Suzuki puurt er 136 pk en 160 Nm uit.

Daarmee werd het zuiniger én krachtiger (+11 pk) tegelijk. Grote troef van de Suzuki Swift is de ophanging. Bij voor deze sport-versie is dat niet anders, aangezien de ingenieurs de wielophanging nog iets scherper afstelden. Op de IAA in Frankfurt kan je 'm voor het eerst zien, begin volgend jaar staat hij bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Anoniempje 12:38
afbeelding van Anoniempje

ziet er idd sportief uit.
ik wacht op die gele bom van in genève!

Adolf Van Oostende 14:01
afbeelding van Adolf Van Oostende

De 170 of 180 VAG TFSI zullen ze wss niet krijgen v hun partner VW wegens teveel concurrentie voor Polo GTI en Ibiza Cupra zeker ?

Techno Patat 16:06
afbeelding van Techno Patat

@adolf: Het zou me verbazen! Ik denk dat dit eerder sportief is door z'n rijden dan door z'n motor! Echt nog een autotje om in de bochten te smijten! Een beetje zoals de renault RS modellen, maar dan met een beetje minder pk's ;)!

Wim 20:23
afbeelding van Wim

who cares dat hij geen geblazen vw motor krijgt met dsg :) deze moet gewoon leuk zijn voor een zachte prijs

Wim 14:10
afbeelding van Wim

@mesoerrie, iet voor in de ardennen te testen denk ik :) mss tegen een twingo rs(één van mijn favo's)?

Anonieme gebruiker 12:52
afbeelding van Anonieme gebruiker

denk je :p ik heb de suzuki swift met de sport kit erop het verschilt enkel in motor maar qua rijgedrag is dit echt een prachtig wagentje dat kan ik je garanderen met topsnelheid 240 met een 1.4l motor benzine kan je echt deftig rijden en crossen met dit karretje

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws