Officieel: Skoda Citigo

Wat de Seat Arosa van de Volkswagen Lupo was, wordt de Skoda Citigo van de Volkswagen Up!. Ook Seat komt op termijn met een afgeleide, al mogen we nu deze Tsjechische versie voorstellen. De wagen groeit dankzij het aangepaste bumper-ontwerp twee luttele centimeters ten opzichte van zijn Volkswagen-neef en ook de grille en zijruiten verschillen.

Verder is zowat alles gelijk, op een paar logo's na.De Citigo meet 3,56m, is ,65m breed en 1,48m hoog. Onder de kap neemt Skoda de 1.0 benzinemotor in zijn twe vermogensversies (60 en 75 pk) integraal over van Volkswagen. De Green Tec versies zijn goed voor een verbruik van 4,2 en 4,3l/100 km en een CO2-uitstoot van 97 en 99 g/km. Wie niet voor Green Tec opteert kan cijfers verwachten van gelijkaardige orde, 4,5 en 4,7l/100 km en 105 en 108 g/km CO2. Een gerobotiseerde vijfversnellingsbak volgt later, net als een CNG-versie die we ook bij Volkswagen zullen terugvinden. Ook een vijfdeursvariant zal nog volgen, een dieselversie komt er dan weer niet.

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Karel 12:07
afbeelding van Karel

tof bakske

Wim 12:18
afbeelding van Wim

de Up heeft toch een meer geslaagd uiterlijk,vooraan lijkt hij een beetje op zo'n verschrikkelijke Aixam, verder een leuke toevoeging aan het skoda gamma

Kevin 13:58
afbeelding van Kevin

ik vind het aixam gehalte nogal meevallen.. mooie kleine stadsauto

Anonieme gebruiker 12:19
afbeelding van Anonieme gebruiker

Geef me toch maar een 500

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws