Officieel: Opel Astra OPC krijgt 280 pk

Opel maakt vandaag haar OPC variant van de Astra bekend en heeft daarmee weer een nieuwe speler in de hot hatch markt. Onder de kap schuilt een nieuwe 2.0 liter turbocharged viercilinder met directe inspuiting. Dat blok is goed voor 280 pk en beschikt over 400 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, een sprinttijd naar 100 km/u geeft Opel nog niet mee.

Het blok wordt gekoppeld aan een zestraps manuele versnellingsbak en krijgt een speciaal ontwikkeld mechanisch slipdifferentieel. Met die cijfers komt de Opel OPC recht in het vaarwater van de Golf R en Scirocco R.

De Astra OPC krijgt naast zijn vernieuwd chassis ook een nieuwe ophanging die in drie standen is te verzetten. Het verstelbaar FlexRide systeem biedt de standen Normal, Sport en OPC. Die standen geven wijzigingen door inzake demping, gasrespons, stuurbekrachtiging etc. Dat de OPC op een circuit gereden kan worden maken de Duitsers duidelijk door te zeggen dat ze de Opel stevig getest hebben op de Nürburgring.

De nieuwe looks mogen vanzelf spreken. Vooral de bumpers aan beide kanten zorgen voor de grootste vernieuwing. Met vooraan een knappe grille en achteraan de twee uitlaten en een spoiler die zijn vermogen onder de kap verraden. Ook binnenin merken we nodige logo's op en kunnen we plaats nemen in sportkuipjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:32
afbeelding van Techno Patat

Dat de auto op het circuit kan is maar normaal imo, zelfs ik heb met m'n volvotje al op circuit gereden (jup, ik heb bewijsmateriaal :)!)

Verder lijkt dit wel een heel erg pijnelijke steek naar VW, al hebben ze voor mij een nadeeltje met die voorwielaandrijving! Ford en Renault graken er goed mee weg imo, maar bij Opel heb ik nog m'n twijfels! Want met de opels waarin ik reed was er heeeel erg veel torquesteer ...

De zetels en de auto op zich zien er dan wel weer goed uit! Niet te overdreven (zoals hun concept 2j terug), maar toch lekker sportief en het ziet er eens anders uit (vooral in dat rood dat me sterk doet denken en Alfa's Rosso nogiets)

Yvesw 13:02
afbeelding van Yvesw

@Mesoerrie: Ik dacht dat Bruin het nieuwe Wit was? Of loop ik achter? (Of mss net voor :p)

Techno Patat 13:19
afbeelding van Techno Patat

Bruin is al lang passéé, het is rood nu! (En JA, dat zeg ik enkel en alleen omdat ik een gigantisch zwak heb voor rode auto's!)

Yvesw 11:50
afbeelding van Yvesw

Bruin & rood liggen nu ook niet zo ver van elkaar eh :p Maar inderdaad, rood kan ook mooi zijn. En toch wil ik de bruine kleur nog verdedigen!
Kijk maar naar volgende wagens en zeg nog eens dat bruin een schijtkleur is!

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lh2puhO3aO1qzxmo0o1_500.jpg

http://www.audiblog.nl/wp-content/RS5-ipanema-brown-0-autogespot.jpg

http://volvoc.com/wp-content/uploads/2010/12/New-Mercedes-Benz-CL65-AMG-...

Techno Patat 12:16
afbeelding van Techno Patat

@yves: You have me on that one!

MAARRRR, bruin mag echt niet overal op! Zoals op de C63 coupé BS staat het rood werkelijk prachtig! Maar ik zie er nog geen bruin op komen eerlijk gezegd!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws