Officieel: Audi koopt Ducati op

De geruchten waren er al een tijdje, en dit is alweer het bewijs dat er altijd vuur is daar waar rook is. Zonet maakte de Duitste constructeur Audi, die onderdeel is van de Volkswagengroep, bekend de Italiaanse motorfabrikant Ducati te hebben opgekocht. Voor hoeveel geld dat is werd niet bekend gemaakt, maar volgens de geruchten zou het om 860 miljoen euro gaan. Audi en Ducati, dat in handen was van S.p.A, schudden handjes in Bologna en zullen de transactie zo spoedig mogelijk in orde brengen. Eerst moeten ze nog een hoop papierwerk in orde brengen, zo blijkt.

Volgens Audi staat Ducati gekend voor haar motortechnische ontwikkelingen en lichte constructies, en daar kan Audi zich helemaal in vinden. Anderzijds kan Audi hiermee ook eindelijk BMW aanpakken, die hebben al lang voet aan wal in die tweewielermarkt. Ducati is voor de Volkswagengroep het derde Italiaanse merk in haar portfolio, naast Italdesign en Lamborghini (en een beetje Bugatti). Ducati verkocht vorig jaar 42.000 motoren en haalde daar 480 miljoen euro mee binnen. Alles samen werken er 1.100 mensen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 23:24
afbeelding van Anonieme gebruiker

Bugatti een Italiaans merk?! Ettore Bugatti mag dan een Italiaans immigrant geweest zijn, Bugatti is wel een Frans merk.

Yvesw 14:02
afbeelding van Yvesw

Dit zal dan waarschijnlijk inhouden dat de huidige samenwerking tussen Ducati en AMG wordt beëindigd?
Sommige beweren ook dat het een verjaardagscadeautje is voor VW-voorzitter Ferdinand Piech die gisteren "toevallig" 75 jaar werd. Die loopt blijkbaar al jaren te lonken op Ducati..

Yvesw 19:21
afbeelding van Yvesw

@Messer: Das toch concurrentie genoeg? Vooral de Multistrada vs de GS vind ik een interessante strijd doorheen de jaren ;)
En bijkomend, nu BMW EN Audi brommerkes verkopen zal het niet lang duren voor er totaal nieuwe nichemarkten tevoorschijn komen :p (Een SUV moto mss?)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws