Officieel: Seat Toledo

Na de voorstelling van het concept in Genève en de lekken vorige week stelt Seat nu de nieuwe generatie van hun compacte sedan voor. We zien duidelijk dat ze terugkeren naar de notchback stijl.

Als broertje van de onlangs voorgestelde Skoda Rapid moet hij de vorige Toledo generaties opvolgen die samen meer dan 840 000 keer 'over de toonbank' gingen.

De nieuwe Toledo heeft een lengte van 4,48 meter, vier centimeter langer dan zijn voorganger uit 2004. Een wielbasis van 2602 mm moet voor een ruime ervaring binnenin zorgen.

Onder de kap het gebruikelijke assortiment aan VAG TSI & TDI motoren. Beginnend bij de 1.2 TSI met 75 pk, als je net iets meer pit wil kan je kiezen voor de 1.4 TSI die 122 pk aan de dag legt. De DSG automaat met 7 versnellingen zal beschikbaar zijn bij de sterkste benzinevariant. Dieselen kan je met de 1.6 TDI die 105pk voortbrengt, in de loop van 2013 komt er nog een 1.6 TDI versie met 90 pk. De 1.6 TDI stoot slechts 104 g/km co2 uit.

De wagen zal initieel beschikbaar zijn in Spanje & Portugal vanaf midden november, de rest van Europa volgt in de loop van 2013. Volgens een woordvoerder van Seat zijn Spanje, Mexico, Duitsland en Turkije hun doelmarkten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws