Officieel: 2013 Lexus LS facelift

We dachten alle beelden te hebben van de 2013 Lexus LS maar natuurlijk vonden jullie daarbij geen beelden van het interieur terug. Die zijn er wel nu Lexus officieel de LS voorstelde op een event in San Francisco. Tegelijk werden ook de specs vrijgegeven. Lexus biedt een LS 460 aan, zowel in gewone als extended wheel base, ook een LS 600hL is nog steeds beschikbaar. Voor het eerst wordt van de LS 460 ook een F-Sportvariant gemaakt, een sportievere versie van Lexus limousine.

De facelift houdt scherpere lijnen in voor de voorzijde en ook de achterkant oogt minder braaf, volledig in de lijn met de Lexus GS en RX die we onlangs zagen.

Bekijk hier alle afbeeldingen van het exterieur

Binnenin zijn de aanpassingen geconcentreerd rond het dashboard. Een nieuw 12,3 inch multimediadisplay pronkt in de middenconsole, voor de F-Sport komen daar nog kuipzetels bij, net als een lederen stuurwiel en  aluminium schakelpaddels.

Onder de kap een 4.6 V8 met 386 pk en 497 Nm. De LS600h wordt waarschijnlijk de enige versie die we te zien krijgen op onze markt. Die heeft nog steeds de 5.0 V8 met 438 pk. Ook het verbruik blijft gelijk, net als de 0-100 km/u tijd. De LS460 F-Sport krijgt geen motorische wijzigingen tegenover de LS460. Wel krijgt hij een aangepaste ophanging (10 mm lager), een Torsen limited slip differentieel en dikkere Brembo-remmen. Oo kan je hem herkennen aan de scherpe lijnen van de discrete bodykit en de 19 inch velgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 11:25
afbeelding van Yvesw

Het summum van luxe is natuurlijk wel een wagen met een navigatiescherm dat groter is dan de tv in de gemiddelde Belgische huiskamer... Wat een joekel!

Heb altijd respect voor mensen die dit kopen, heb alleen geen idee wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Wie koopt dit en waarom?

ps: Awkward "kunstzinnige foto's" zijn awkward...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws