Luc Donckerwolke wordt topper bij Bentley

Wie een Bentley ziet, weet dat hij door een Belg is getekend. Dat was voordien zo, en dat blijft ook met de positiewissel van Luc Donckerwolke zo.

Bentley maakt vandaag bekend dat onze Belg Luc Donckerwolke die andere Belg, Dirk van Braeckel, zal opvolgen als Director of Design bij Bentley. Dirk van Braeckel kondigde eerder al aan de overstap te maken naar de Volkswagen Group waar hij onder toezicht van Walter de Silva mag tekenen, wie zijn opvolger werd was toen nog niet meteen geweten. Vandaag maakte Bentley bekend dat het Luc Donckerwolke is geworden.

Luc Donckerwolke verlaat daarmee zijn post als Head of Advanced Design voor de Volkswagen Groep. Hij begon zijn carrière bij Audi als exterieur-designer en ging later werken voor merken als Lamborghini, Seat en Skoda. Bij Lamborghini tekende hij onder andere de Murcielago en Gallardo. Om maar te zeggen dat we best trots mogen zijn op onze Belgische aanwezigheid binnen de top. We zijn benieuwd welke invloed hij zal hebben op de lijnen van Bentley.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Filip 21:32
afbeelding van Filip

De belgen doen het goed

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws