Lamborghini Aventador LP 700-4 nóg efficiënter

Lamborghini Aventador LP 700-4

We keken wat vreemd toen we dit persbericht binnenkregen, Lamborghini kondigt namelijk aan dat de Lamborghini Aventador efficiënter is geworden. Op vlak van uitstoot bedoelen ze dan, want met 700 pk wordt al efficiënt gebruik gemaakt van de V12 onder de kap.

Lamborghini introduceert een start/stop systeem voor hun grootste model. Daarnaast heeft de 6.5 V12 ook cilinderuitschakeling gekregen, waarbij een deel van de cilinders wordt uitgeschakeld wanneer de snelheid onder 135 km/u ligt. Wie even het gaspedaal aantikt, maakt die cilinderrij terug wakker zodat je geen vermogenverlies merkt. Wat betreft het start/stop systeem heeft Lamborghini het over twee supercondensatoren die een exteem snelle herstart mogelijk maken, het volle vermogen is in 180 milliseconden beschikbaar. Bovendien zegt Lamborghini 3 kilogram gewicht te besparen met het nieuwe systeem. Hoewel het lijkt alsof de systemen een druppel op een hete plaat zijn, zorgen ze voor een daling van het brandstofverbruik tot 16 l/100 km (-7 procent) en de CO2-uitstoot zakt daarbij van 398g naar een nog steeds indrukwekkende 370 g/km.

Verder brengt Lamborghini nog wat verfijningen aan het onderstel aan, zodat MY 2013 nog iets strakker rijdt dan het vorige modeljaar. Ook wordt een nieuwe lichtmetalen Dione-velg beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws