Kandidaten Car of the Year 2013 bekend

Car of the Year 2013

Vorig jaar mocht het olijke duo Chevrolet Volt/Opel Ampera de prijs van Car of the Year in ontvangst nemen. Ook het jaar daarvoor was een elektrische auto de laureaat, dit jaar lijkt de Volvo V60 Plug In en de Toyota Prius-familie de enige alternatieve auto's te zijn die kans maken op de prijs. Wie wordt het uiteindelijk?

De longlist met 34 kandidaten is als volgt: Audi A3,BMW 3-reeks, Chevrolet Malibu, Dacia Lodgy, Fiat 500L, Ford B-Max, Honda CR-V, Hyundai i30 en Santa Fe, Kia Cee’d en Optima, Lancia Flavia, Mazda 6, Mercedes A-klasse en SL; Mitsubishi ASX en Outlander, Opel Adam en Mokka, Peugeot 208, Porsche Boxster, Range Rover, Renault Clio 4, Skoda Rapid, Subaru Impreza en XV, Tata Vista, Toyota Auris, Prius Plug-In, Prius+ en GT86, Volkswagen Golf 7, Volvo V40 en V60 Plug-In.

De Citroën C4 Aircross en Peugeot 4008 worden samen met de Mitsubishi ASX als één inzending bekeken, net als ook de Skoda Rapid en Seat Toledo en de Toyota GT86 en Subaru BRZ.

Uit deze lijst pikken we de Opel Adam als grote kanshebber, al lijkt een Dacia Lodgy ons ook wel wat als allrounder. Buitenbeentjes zijn de Tata Vista en de Porsche Boxster.

In december wordt een shortlist bekend gemaakt, in maart wordt aan de vooravond van het salon van Genève de winnaar bekend gemaakt. De wagens moeten aan een bepaald aantal voorwaarden voldoen; zo moeten ze beschikbaar zijn in ten minste vijf Europese landen op het moment van stemmen en moet de afzet worden geschat op 5.000 stuks per jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 18:01
afbeelding van Yvesw

Het olijke duo :) De Volpera staat nu niet meteen bovenaan mijn lijst "ludieke" wagens :p

Kanshebber dit jaar? Voor de Tata is het misschien nog een jaartje te vroeg. De F500L zal ook wel uit de boot vallen (in 2008 was de Fiat 500 al de winnaar). Mijn geld gaat naar de Adam of de Skoda Rapid. De Skoda is doodsaai, maar het verleden heeft al uitgewezen dat er altijd wel een doodsaaie wagen in de top drie stond (2010: VW Polo 1st place | 2009: VW Golf 3th place | 2008: Ford Mondeo 3th place).

-edit: aangepast, de GT86 en BRZ staan er bij-

Quin 21:51
afbeelding van Quin

Zolang je Plug-in, Hybride of Eco in je naam hebt, sta je in december op de hotlist.

Tussen de lijst vind ik de Adam ook wel het wagentje die zich wel wat onderscheidt. Geen gekke dingen, maar toch genoeg om geen grijze auto te zijn :)

Kenny 22:36
afbeelding van Kenny

Ik zie de Clio IV toch ook als een goede kandidaat, maar ik zet meer in op de Adam, de Rapid/Toledo gaan het niet echt goed doen omdat onze markt niet zo sedan-gezind (meer) is.

Techno Patat 13:55
afbeelding van Techno Patat

Idem! Ik hoop op de A, de V40 of de nieuwe clio! Maar ik gok op de Lodgy, Golf of Adam...

Als klein manneke vond ik dat nog iets hebben asm er opstond 'truck (of car) of the year)! Nu lach ik eens en denk dan aan het feit dat het zeker niet de beste is die won, eerder de meest mainstream...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws