Nieuwe VW Beetle Convertible is er

2013 Volkswagen Beetle Convertible

Meer mannelijk, maar dan in cabriovorm, zo kan je de Beetle Convertible typeren. Of het ene het andere teniet doet mag je zelf uitmaken. Bij Volkswagen geloven ze alvast in de nieuwe retro-cabrio.

Ze plannen het goed, want de cabrio komt in het voorjaar van 2013 op de markt, net op tijd voor een hete zomer. Volkswagen kiest ook bij deze generatie voor een stoffen dak, trouw aan het origineel. De vorm is iets gestrekter dan het vorige model, terwijl het toch compact blijft wanneer het opgevouwen is. Het duurt een kleine tien seconden om het dak te openen, dat kan tot snelheden van om en bij de 45 km/u. Er is een neerklapbare achterbank in twee delen, blijft die recht staan, dan heb je een bagageruimte van 245 liter. In geval van een koprol heeft Volkswagen een active rollover protection system voorzien. Dat wordt geactiveerd door de centrale airbag-unit - die ook de airbags activeert. In slechts milliseconden beschermt het de inzittenden, terwijl ook de grotere airbags de inzittenden zachter laten neerkomen.

Onder de kap dezelfde motoren als de gesloten Beetle, te beginnen bij een 1.2 TSI met 105 pk, langs de 1.4 TSI naar de 2.0 TSI met 200 pk. Ook diesels zijn aanwezig: een 1.6 TDI en een 2.0 TDI. In Duitsland vraagt Volkswagen 21.350 euro voor de Beetle Convertible.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ward 19:46
afbeelding van Ward

Wauw!!
Het is Volkswagen nog maar eens gelukt hoor!!
Voor mij is dit een staaltje van techniek en uitstraling!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws