Ford zegt WRC vaarwel

Ford exits WRC after 2012

Het is een komen en gaan in de wereld van de rallysport. Want net nu Hyundai en Volkswagen budgetten vrijmaken voor het WRC-kampioenschap, trekt Ford zich terug.

Ford heeft een fijne geschiedenis in het WRC-kampioenschap, al kon men de rijderstitel slechts tweemaal veroveren, in 1979 en 1981. Bij de constructeurs werd het merk driemaal kampioen, in 1979, 2006 en 2007. Nu stoppen ze er dus mee en dat heeft zo zijn redenen. Ford heeft de hele Europese tak eens doorgelicht en men concludeerde dat rallyrijden in deze economisch moeilijke tijden geen noodzaak is. Men wil de fondsen elders besteden. Dit seizoen wordt alvast nog afgewerkt, na 2012 is het gedaan.

M-Sport blijft wel nog actief in de rallysport, Ford voert momenteel gesprekken over de verdere deelname van de constructeur in de ontwikkeling van de wagens voor het team.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Yvesw 11:51
afbeelding van Yvesw

Gaan ze hun budgetten niet gewoon investeren in Rallycross (en dan met name de Amerikaanse versie)? Lijkt me momenteel de enige motorsport waar met "relatief" kleine budgetten nog geld uit te halen valt. WRC is een gigantisch dure sport waar de inkomsten/ reclame/ bekendheid niet meer representatief zijn.
Dit is tevens een oproep naar de Belgische Rallycross gemeenschap: Haal de Amerikaanse versie naar hier!
Want geef toe, mensen gaan liever kijken naar 8 wagens op een baan die elkaar constant tikken, zand voor de neus gooien en over elkaar heen springen, dan naar wagens die om de beurt een tijd rijden.
Ter illustratie:
http://www.youtube.com/watch?v=NjasnX0SRNg&feature=relmfu

Sven 11:57
afbeelding van Sven

probleem is dat dat in België enkel op het Duivelsbergcicruit gereden wordt. Is de rest te duur, of heeft het met milieuwetgevingen te maken?

Yvesw 12:05
afbeelding van Yvesw

@Sven: Ik heb nooit begrepen waarom er niet op kleine schaal rallycross wordt gereden in den Belgique (misschien is dit wel, ontkracht mijn uitspraak dan maar ;) ).
Al denk ik dat het "Milieu" er ook wel voor iets tussen zit. Zo zijn de laatste 10 jaar bijna alle motocross parcours in België dood gepest. Zonde...

Dequal 13:22
afbeelding van Dequal

Eum nee! Die sensationele zever uit Amerika moet ik hier niet zien.

Yvesw 14:08
afbeelding van Yvesw

@Dequal: Lijkt me nochtans de grootste melkkoe in motorsport land momenteel. En -zeer uitzonderlijk- heb ik daar nu eens geen probleem mee. Heerlijke sport om te zien als toeschouwer. Want wees nu eens -echt- eerlijk, zo spannend is een "gewone" Rally niet voor toeschouwers...

Yvesw 15:16
afbeelding van Yvesw

@Speedy_430: Tja, het is nog altijd een wereldwijd kampioenschap met rallywagens, dus die naam blijft behouden. Al is de inhoud van de WRC schaal helemaal leeg...

Yvesw 18:10
afbeelding van Yvesw

@Speedy_430: Zolang er één merk is dat nog wil meedoen blijven ze voortgaan eh. :p
Momenteel hebben ze nog Mini en Citroën. Ik ben benieuwd of Hyundai zich terug gaat mengen met de Véloster...
Maar dat Mitsu en Subaru niet meer meedoen is eigenlijk ongehoord... Daarom, Rallycross! :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws