Chinees bestelde one-off Koenigsegg Agera met 1.400 pk

Koenigsegg Agera custom Chinese

Als je geld hebt moet je het laten rollen, een rijke Chinees was het duidelijk eens met die uitspraak.

Wie het is weten we uiteraard niet. We weten wel dat het een gefortuneerde Chinese man is die bij de dealer FFF in Shanghai een costum Koenigsegg Agera bestelde. Erg veel details zijn er nog niet bekend, maar we krijgen al wel deze eerste foto te zien.

De snoet wordt iets agressiever wat blijk geeft van zijn motorische upgrade. Niet minder dan 1.400 pk zal de Agera onder de kap krijgen, voor die kracht zorgt een opgevoerde 5.0 liter V8 met twin-turbo. Verder merken we de grote vleugel op achteraan, die in het verlengde van het dak komt te liggen, en zien we dat de standaard velgen werden vervangen door carbon-exemplaren, iets wat sowieso op de 2013 modellen kwam.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:54
afbeelding van Techno Patat

de snoet wordt iets agressiever? Serieus? Iets? Je kan je boodschappen in die luchtsleuven steken! En die doorlopen spoiler is ook wel heel erg vet, maar hoe zit het met de koeling dan?

Als ik dit zie denk ik eerder aan: Pagani Zonda R killer dan aan een straat-koeningsegg....

MichelAngelo 15:47
afbeelding van MichelAngelo

1400 pk of 4100 pk, luchtsleuven vol commisjes of nie... geef mij toch maar de Zonda -al-dan-niet- R, al is het uitsluitend voor haar gebrul, gehuil, gejank, hoe je het ook wil noemen als je op haar staart trapt. Koenigseggs klinken meestal zwaar, gelijk de Veyron, stoer, maar zwaar, gelijk Pavarotti met aambeien. als ge het geluid van de Zonda met iets gelijkaardigs wilt vergelijken kan het niets anders zijn dan Helmut Lotti die een vleugelpiano van 3 hoog met z'n amandelen opvangt; luid, scherp en mooi. z'n eerste instrumentaal-vocale single die het vernoemen waard is. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws