Officieel: Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra 2013: 180 pk en 250 Nm aan hot hatch

Seat heeft zojuist de nieuwe generatie van hun Ibiza Cupra hot hatch voorgesteld. De 1.4 TSI onder de kap weet 180 pk en 250 Nm te bieden, goed voor een sprintcijfer van 6,9 seconden.

Seat is een sportief merk van nature maar dat laten ze spijtig genoeg niet altijd blijken in hun wagens. Deze Cupra moet hun imago terug wat opkrikken en - naar mijn mening - slaagt hij daar best in.

Scherpe lijnen en sportieve accenten geven deze Ibiza een stoer uiterlijk. De brede grille met imposante luchtinlaten is alvast een echte aandachtstrekker. Aan de achterkant sluiten de diffusor en de centrale uitlaat het geheel schitterend af.

Onder de kap de 1.4 TSI bekend uit het VAG consortium. Deze brengt 180 pk en 250 Nm voort, goed voor een sprintcijfer van 6,9 seconden en een topsnelheid van 228 km/u. Seat geeft een verbruik van 5,9 liter per 100 km mee al is het natuurlijk weinig waarschijnlijk dat men dit in de praktijk gaat halen.

Rollen doe je standaard op uniek 17 duims schoeisel. De zijspiegels krijgen eveneens standaard een high gloss zwarte lak mee. Het volledig nieuw 5" entertainment systeem met verwijderbaar scherm voor mobiel gebruik zal vanaf mei volgend jaar ook live diensten (verkeer, weer, parking, .. ) meekrijgen.

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 18:08
afbeelding van Yvesw

Concurrent voor de Hyundai Flosser Turbo dus? Wachten op de prijs, al heb ik het nooit warm gekregen van hothatch Seats...

Kevin 19:07
afbeelding van Kevin

ge zult bedoelen dat het verbruik op 5.9 liter ligt ipv seconde;)
Ik vind het wel geslaagd, maar ben meer fan van de renault sport wagens.

Nathan 20:58
afbeelding van Nathan

Inderdaad Kevin, bedankt! Nu klinkt het al een pak logischer ;)

Yvesw 19:23
afbeelding van Yvesw

@Kevin: Nee, eigenlijk bedoelden ze een "gebruik" van 5,9 seconden voor je het ding al beu bent ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws