Het beest gooit het dak eraf: Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster

We hebben er lang genoeg op gewacht maar nu is hij eindelijk officieel. De Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster is de open variant van de Aventador, en veel meer wijzigt er niet.

Dat hoeft ook niet, want er zullen nog afgeleiden genoeg komen in de komende jaren. Het koolstofvezeldak is dus het meest opmerkelijke aan deze ijsblauwe Roadster. Dat dak kan binnen enkele seconden weggeklapt worden volgens Lamborghini. Geen gehannes dus meer met die kap bij een plotse regenbui, zoals bij de Murciélago wel nog het geval was.

Verder blijft alles dus bij het oude, een 6,5l V12 met 700 pk en 690 Nm drijft de vier wielen aan. Daarmee rijdt deze wagen in 3 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt daarbij 350 km/u. Wie zijn BIV wil berekenen moet weten dat de CO2-uitstoot 370 gram per kilometer bedraagt, het verbruik ligt op 16 l/100 km.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 12:08
afbeelding van Yvesw

Kunstwerk op wielen... Moest ik miljardair zijn, ik zou er één in mijn inkomhal zetten op een sokkel. Of nee wacht, onder een glasplaat zodat je er over kan wandelen.

Yannick 12:27
afbeelding van Yannick

strak plan! dat lichtgewicht dakje... dat gaat waarschijnlijk gewoon in de koffer vooraan? aangezien dit volgens mij nergens kan weggestoken worden boven de motor?

Yvesw 12:41
afbeelding van Yvesw

Past inderdaad voorin, of ergens veilig opgeborgen in je garage :-)

Quin 12:58
afbeelding van Quin

Ziet er fantastisch uit, Lamborghini ten voeten uit... Dat kleurtje past er ook wel goed op!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws