8.000 Renault Twizy's worden teruggeroepen

Een klein jaar na de introductie worden 8.000 exemplaren van de Renault Twizy teruggeroepen naar de dealer. Een mogelijk lek in de remleiding ligt aan de basis voor de actie.

Het gaat niet om een groot probleem, toch heeft Renault liever dat de eigenaars het laten nakijken. Bij verschillende Twizy's werd na de montage vastgesteld dat een rubber van de remleiding alles niet volledig afsloot. Een gevolg daarvan kan zijn dat de remvloeistof langzaam weglekt. De chauffeur kan dan plots te maken krijgen met een verminderde remkracht, iets wat je liever niet meemaakt. Renault benadrukt dat het mankement niets te maken heeft met de elektrische circuits van de wagen, noch met de accu.

De getroffen exemplaren zijn diegene die gebouwd werden tussen 27 januari en 1 mei 2012. De eigenaars zullen per brief op de hoogte gesteld worden en er zal hen gevraagd worden een afspraak te maken bij de dealer. De controle duurt hooguit een half uurtje, wordt een lek vastgesteld dan heeft de mecanicien nog twee uur nodig om het geheel te maken.

Update: voor België gaat het om 320 exemplaren, volgens de Belgische invoerder hebben de eigenaars al een aangetekend schrijven ontvangen.

8.000 Renault Twizy's worden teruggeroepen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws