Hennessey Venom GT krijgt 1.500 pk

Hennessey Venom GT 2013 met 1.50pk

Als er gesproken wordt van een facelift, dan zijn we vaak al blij met een nieuwe set koplampen. Maar daar dachten de Amerikanen bij Hennessey anders over.

Het uittredend model van 2012 had een twin-turbo V8 aluminium motorblok met toen al een indrukwekkende 1.200 pk. Nu maakt de constructeur bekend dat de facelift, het 2013 model, een 7.0 liter V8 krijgt met niet minder dan 1.500 pk. Een facelift ter waarde van driehonderd paarden dus.

Het blok wordt gekoppeld aan een 6-traps manuele versnellingsbak van Ricardo of een nieuw ontwikkelde 7-traps automatische bak. Hoe snel de Venom GT nu naar de 100 km/u spurt is nog niet geweten, maar het uittredende model deed er amper 2.2 seconden over met zijn 1.220 kilogram. De topsnelheid lag toen op 440 km/u.

Naast de motorische update werd ook het uiterlijk stevig aangepakt. Een nieuwe bumper, nieuwe koplamen, vernieuwde motorkap en binnenin genieten de passagiers van meer hoofdruimte door het bubble-dak, zoals de Peugeot RCZ (om het even aan onze leefwereld te linken).

Prijs per stuk ligt op 1.25 miljoen dollar. Wie kiest voor de zeven-traps paddle-shift betaalt 165.000 dollar extra.

Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:15
afbeelding van Techno Patat

Ja, want ik dacht al in forza horizon: deze auto heeft meer pk's nodig!

Als die turbo's opspoelen doet de standaard auto nog wheelspin tot 200km/h! Geschift apparaat dus!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws