Volvo investeert fors in Zweden, motoren en nieuw platform

Volvo investeert 11 miljard dollar

Volvo mag dan wel in Chinese handen zijn, het blijft investeren in haar thuisland. Zweden mag binnenkort nieuwe motoren en een nieuw platform gaan produceren. Volvo maakt daar 11 miljard dollar voor vrij.

Volvo zal dat geld pompen in nieuwe viercilindermotoren en een modulair platform dat later twee derde van de modellen moet ondersteunen. Een platform dat allicht zal lijken op het MQB platform van Volkswagen. Een basisplatform waar componenten aan kunnen worden toegevoegd of zaken van kunnen worden weggelaten waardoor een hele reeks modellen gebouwd kunnen worden op dat platform.

Daarnaast kan ook veertig procent van de onderdelen worden gedeeld tussen de verschillende modellen. Dat drukt de kosten, zorgt voor schaalvoordelen en dus een betere concurrentiepositie. De eerste wagen op basis van dat nieuwe platform zal de nieuwe XC90 zijn in 2014.

Er gaat een pak van dat geld naar de infrastructuur. Zo wordt er een nieuwe carrosseriefabriek gebouwd in Torslanda die in de tweede helft van 2013 klaar zal zijn. De carrosseriefabriek in Olofström wordt dan weer verbouwd zodat de nieuwe modellen er met hun nieuw platform van de band kunnen rollen. Als laatste zal de motorenfabriek in Skövde stevig worden aangepakt met het oog op de productie van een nieuwe generatie viercilindermotoren.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws