Volvo en Ericsson werken samen aan een infotainmentsysteem

Volvo V40 interieur

We blijven in Zweedse sferen vandaag. Volvo en Ericsson slaan de handen in elkaar om een cloud-based infotainmentsysteem tot stand te brengen. Volvo springt met dit systeem mee op de kar om alle huis en tuin services in de wagen aan te bieden.

Volvo zal gebruik maken van Ericsson's "Connected Vehicle Cloud" systeem zodat chauffeurs en passagiers draadloos applicaties kunnen raadplegen. Denk hierbij aan internet radio (bv. Spotify), een zeer uitgebreid Point Of Interst (POI) systeem voor GPS en allerhande applicaties om je kinderen bezig te houden tijdens lange ritten. Ook brengt dit systeem Volvo weer een stap dichter bij een onafhankelijke communicatie van wagens tussen elkaar. De Service zou beschikbaar zijn over heel de wereld en wordt gemanaged door Ericsson.

Deze samenwerking tussen Volvo en Ericsson is het laatste voorbeeld van de alsmaar stijgende interesse van de auto-industrie naar moderne infotainmentsystemen. Na Apple, die in juni al aankondigde Siri in wagens te implementeren en het Amerikaanse Sprint is Ericsson de derde grote ontwikkelaar van zo'n systeem. Wanneer het nieuwe infotainmentsysteem zijn weg vindt in nieuwe Volvo's is momenteel nog niet geweten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws